ГР Спільна Справа Дніпропетровськ

Спільна Справа Дніпропетровськ

Громадянський рух по припиненню повноважень
Верховної Ради та Президента
Сайт Дніпропетровського активу Спільної Справи




Спiльна Справа
КВУ вже відверто «підігрує» Партії регіонів, – Данилюк

Головна » 2012 » Серпень » 8 » КВУ вже відверто «підігрує» Партії регіонів, – Данилюк
15:17

Позиція, яку останнім часом демонструє Комітет виборців України, свідчить про відверте «підігрування» Партії регіонів.

Про це на брифінгу у Києві заявив координатор громадянського руху «Спільна Справа» Олександр Данилюк.


координатор громадянського руху «Спільна Справа» Олександр Данилюк.

«Заяви представників КВУ щодо того, що вони не вбачають порушень виборчого законодавства з боку провладних кандидатів, в той час як «Спільна Справа» та низка інших громадських організацій щодня фіксують десятки таких порушень, – свідчать про узгоджені та скоординовані дії КВУ і Партії регіонів», – зазначив О.Данилюк.

Так, за його словами, представники КВУ цими днями заявили, що не бачать жодних порушень виборчого законодавства у використанні адміністративного ресурсу – бюджетних коштів, співробітників державних установ, тощо – при агітації за Партію регіонів та при безкоштовній роздачі товарів та послуг виборцям Дніпропетровська.

«Хочу нагадати «колегам», що зазначені явища є не лише порушеннями виборчого законодавства, оскільки прямо забороняються Законом України «Про вибори народних депутатів України», але й кримінально карними злочинами відповідно до ст.ст. 157, 364 Кримінального кодексу України. Відтак, заяви керівника Дніпропетровського обласного відділення КВУ Станіслава Жолудєва знаходяться – це відверте сприяння партії влади у спотворенні нею народного волевиявлення», – підкреслив лідер «Спільної Справи».

Він також нагадав про «дуже дивну» заяву КВУ щодо футболіста Андрія Шевченко, який на думку представників КВУ, хоча й не жив в Україні останні п’ять років, проте, час від часу тут з’являвся, а отже в нього не повинно виникнути проблеми з реєстрацією кандидатом в депутати.

«З правової точки зору ані Віталій Кличко, ані Андрій Шевченко, ані Олексій Азаров не мають права балотуватися. Заява КВУ про те, що постійне проживання в Україні впродовж останніх п’яти років, яка є обов’язковою умовою для висування особи кандидатом, зводиться до того, що особа має хоча б епізодично з’являтися в Україні, – є юридично нікчемною. Я нікого не хочу ображати, але такі заяви межують з профнепридатністю. Колеги-юристи мене добре зрозуміють. Для того, щоб вважалося, що особа проживала постійно, необхідно довести її перебування на території країни не менш, ніж 183 дні. У зв’язку з цим Шевченко, безперечно, не має права балотуватися. Такі ж проблеми можуть виникнути і у Кличка, чиї тренувальні бази знаходяться поза межами України, і на яких він проводить більшість часу», – акцентував О.Данилюк.

Прес-служба громадянського руху «Спільна Справа»

Категория: Спiльна Справа | Просмотров: 737 | Добавил: Dnepr | Рейтинг: 5.0/1 |

Всього коментарів: 1
1 Anna  
0
Написала чеснокам в ФБ "Господа, из организации Чесно. Предлагаю вам заняться реальным делом. Согласитесь, ведь это нечестно, когда люди, в нарушение Закона , собираются баллотироваться в Раду. И это при том, что господа Алексей Азаров и Андрей Шевченко в действительности не проживали в Украине постоянно на протяжении последних 5 ти лет.
ЦИК принял МУДРОЕ решение зарегистрировать Азарова , так как «Та информация, которая у нас есть, позволяет установить, что ОТСУТСТВУЕТ официальная информация относительно возможного его проживания за границей, то есть, такой информации у ЦИК нет ни со стороны Министерства внутренних дел, ни со стороны погранслужбы, ни со стороны какого-либо другого государственного органа»
Так дайте ЦИКу такую информацию. Вот это и будет реальное дело. В Австрию слетать слабо?"

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Категорії розділу

Спiльна Справа
Головні новини - новини м.Київ
Новини Днiпропетрiвська
Спільна Справа - Днiпропетрiвськ
Акції та мітинги
Анонси , огляд , враження.
Програмні статті
Наша Ідеологія
Інформація
Iншi свiтлини


СПІЛЬНА СПРАВА

Спільна Справа Дніпропетровськ на facebook
Спільна Справа на facebook
Програма взаємодопомоги
Підписний лист
Збір підписів через інтерент


«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031





Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 178



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Архів записів


Спільна Справа - Дніпропетровськ © 20:11 - 2024
Громадянський рух по припиненню повноважень Верховної Ради та Президента
Долучитись до Спільної Справи:(067) 505-60-55 (Київ), (063)490-85-24 ; (093) 121-11-12 (Дніпропетровськ)
Безкоштовний хостинг uCoz