«Гумор – невідлучна прикмета кожного правдивого таланту» Іван Франко
primetour.ua
У народі 27 жовтня відзначали осіннє Свято Місяця, і за його появою та грою передбачали погоду на наступні чотири тижня. Так, якщо молодик з'явився у дощовий день, то дощовим мав бути весь наступний місяць і навпаки, якщо він з'явився в ясну погоду – наступні чотири тижні мали бути сухими і холодними. А ще цього дня колись вшановували Параскеву і говорили, що на Параскеву не буває сухо. Також вона вважалася покровителькою жіночої роботи.
За церковним календарем 27 жовтня вшановують мучеників Назарія, Гервасія, Протасія, Келсія, Сільвана, преподобних Параскеву Сербську та Миколу Святошу. Краплини мудрості Чеснота, якщо її хвалити, збільшується і росте не лише у душі однієї людини, але й інших закликає до наслідування. Долі не обирають…Її приймають…А коли не приймають, тоді вона силоміць обирає нас.
Іменинники 27 жовтня: Назари, Миколи і Параскеви. Ім'я Назар у перекладі з давньоєврейської означає «присвячений Богу». Найчастіше цим красивим ім'ям називають хлопчиків в Україні. У сім'ї зазвичай Назаром називають другу або останню дитину. Вони спокійні, старанні, добре вчаться. Схожі як на батька, так і на матір. Багато читають, легко орієнтуються у складних і незнайомих життєвих ситуаціях. Одружившись, стають чудовими чоловіками та батьками, хоча і ревниві. Вперті і, завдячуючи цій якості, досягають поставленої мети. Врівноважені, люблять прораховувати кожен свій крок.
27 жовтня народились: 1745 — Максим Березовський, український композитор, диригент, співак. Класик європейської музики, засновник хорового співу. У 2005 році на фасаді Болонської музичної академії встановлено меморіальну дошку на честь українського композитора Максима Березовського. Після В.А. Моцарта, Березовський став другим композитором-чужинцем, пам'ять якого вшанована в такий спосіб у всесвітньо відомому центрі культури та мистецтва — Болонській академії. 1924 — Леонід Павленко, лікар-травознавець, автор книжок про лікування травами, збірок легенд, зокрема «Цілющі скарби», «Біла лілея», «Цвіт папороті» та ін.
Чи знаєте ви, що: У середні віки торговці вином випаровували з нього воду для того, щоб напій при транспортуванні не псувався і не займав багато місця. Потім воду знову доливали. Одного разу хтось з дегустаторів подумав: навіщо доливати воду? Без фази відновлення ефект від напою виявився набагато сильнішим. Так і з'явилось бренді.