ГР Спільна Справа Дніпропетровськ

Спільна Справа Дніпропетровськ

Громадянський рух по припиненню повноважень
Верховної Ради та Президента
Сайт Дніпропетровського активу Спільної Справи




Спiльна Справа
Опозиціонер Корнацький розповів у США правду про українські вибори

Головна » 2012 » Листопад » 26 » Опозиціонер Корнацький розповів у США правду про українські вибори
20:20



Аркадій Корнацький, що балотувався від ОО “Батьківщина” у виборчому окрузі №132 (Миколаївська обл.) і отримав перемогу над кандидатом від Партії регіонів з відривом у 4167 голосів, яка була знівельована силовими діями влади (про це повідомляли як вітчизняні, так і закордонні ЗМІ), – провів минулий тиждень у Вашингтоні, де мав зустрічі з американськими посадовцямі та керівниками міжнародних правозахисних організацій.

Про це Корнацький повідомив прес-службі громадянського руху “Спільна Справа” після повернення зі США.

Як стало відомо, Корнацький взяв участь у засіданні Гельсинкського комітету Конгресу США, де доповів про десятки тисяч порушень виборчих прав громадян України, що були вчинені українською владою під час парламентських виборів.

У засіданні комітету також брали участь та доповідали посол України в США О.Моцик та голова громадської організації ”Опора” О.Айвазовська.

Корнацький провів зустрічі у державних та політичних установах США з приводу репресій українською владою Людмили Нікіткіноі (заступника керівника його виборчого штабу, що безпідставно утримується в СІЗО близько чотирьох місяців), а також загалом щодо визначення підсумків парламентської виборчої кампанії в Україні.

Переговори, зокрема, відбулися у відділі України та у бюро з прав людини Державного департаменту США, в Комісії з безпеки та співробітництва у Європі, у Національному фонді підтримки демократії, Міжнародному республіканському інституті, Національному демократичному інституті, Міжнародній організації ,”FREEDOM HOUSE,” , Украінсько-американській асоціації “Вашингтонська група”.

На прикладах фальсифікацій понад 20 кримінальних справ проти ТОВ “Агрофірма Корнацьких” та її керівників і спеціалістів, у тому числі, колишнього фінансового директора Людмили Нікіткіноі, американським установам та організаціям “доведено злочинну сутність нинішнього правлячого в Україні режиму, його зневагу до прав людини, законності та громадської думки”.

Під час усіх зустрічей всебічно аналізувались перебіг та результати виборів народних депутатів України, їх результати та вірогідні наслідки.

“Особливу зацікавленість американських політиків викликає ситуація довкола 5 “проблемних” виборчих округів, серед яких і 132 округ. Вони практично не мають сумнівів щодо штучності виникнення на них “проблем”, створення їх владою, але вважали повторні вибори у них досить прийнятним варіантом розвитку подій. Я довів усім співрозмовникам принципову важливість не результатів повторних виборів у цих 5 округах, а самого факту їх проведення. Американці зрозуміли, що добившись повторних виборів на “проблемних” округах, влада отримає незрівняно більше, ніж декілька депутатських мандатів – вона тим самим примусить все суспільство змиритись із вчиненим нею під час виборів та підрахунку голосів беззаконням, покаже свою зверхність і над опозиційними силами та їх лідерами, і над усім народом”, – розповів Корнацький.

Зустрічі та переговори Корнацького у США продемонстрували хибність існуючої думки щодо байдужості США до України та її проблем, зокрема, у питанні демократії та прав людини. Досягнуто домовленостей щодо продовження контактів на постійній основі.

Прес-служба громадянського руху “Спільна Справа”
Джерело:http://www.spilnasprava.com

Категория: Спiльна Справа | Просмотров: 602 | Добавил: Dnepr | Рейтинг: 5.0/1 |

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Категорії розділу

Спiльна Справа
Головні новини - новини м.Київ
Новини Днiпропетрiвська
Спільна Справа - Днiпропетрiвськ
Акції та мітинги
Анонси , огляд , враження.
Програмні статті
Наша Ідеологія
Інформація
Iншi свiтлини


СПІЛЬНА СПРАВА

Спільна Справа Дніпропетровськ на facebook
Спільна Справа на facebook
Програма взаємодопомоги
Підписний лист
Збір підписів через інтерент


«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930





Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 178



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Архів записів


Спільна Справа - Дніпропетровськ © 20:11 - 2024
Громадянський рух по припиненню повноважень Верховної Ради та Президента
Долучитись до Спільної Справи:(067) 505-60-55 (Київ), (063)490-85-24 ; (093) 121-11-12 (Дніпропетровськ)
Безкоштовний хостинг uCoz